Jonggivers

Hey allerliefste jonggivertjes, jullie gloednieuwe leiding hier. De overgang is gepasseerd dus we kunnen weer beginnen aan het nieuwe scoutsjaar. Hier is alvast het boekje voor de maand oktober.

Zondag 3 oktober: 9u30-12u30

Sommigen van jullie zullen elkaar al wel kennen en wij kennen elkaar ook, maar om ervoor te zorgen dat iedereen iedereen door en door kent starten we het scoutsjaar met een kennismakingsvergadering. Om het nog dubbel zo leuk te maken mag je zeker je beste vriend of vriendin meenemen zodat we hen ook kunnen overtuigen om naar de scouts te komen.

Zaterdag 8 oktober 19u30-21u30:

Of je nu eerder fan bent van de Slimste mens of toch liever iedere aflevering van Blokken ziet, dan is deze vergadering zeker iets voor jou. Warm die denkspieren maar al op, want vandaag spelen we een quiz.

Zondag 17 oktober 9u30-12u30:

We zijn al een halve maand bezig aan dit scoutsjaar en we hebben nog altijd geen bosspel gespeeld, tijd om daar verandering in te brengen. Kom dus zeker allemaal naar de vergadering voor het eerste superleuke bosspel van het jaar.

Na de vergadering is het oudernamiddag. Zeg dus zeker tegen jullie ouders dat ze na de vergadering welkom zijn om met ons een praatje te komen doen, zodat wij ons kunnen voorstellen en wat uitleg kunnen geven over het komend scoutsjaar.

Zondag 24 oktober 9u30-14u00:

Trek die bottinnen maar al aan, warm die beenspieren maar al op en bestudeer de kaarten maar al goed. Je hebt het misschien al geraden, vandaag gaan we op tocht. Breng dus zeker een rugzakje mee met een lunchpakket en een fles water.

Weekend van 29 tot 31 oktober:

Yes yes yeeeeesssss, het is zo ver. Dit weekend gaan wij op het enige echte jonggiverweekend. Meer info volgt nog.

Amai, die eerste maand is alweer voorbij gevlogen. Wij vonden het alvast een top start van het nieuwe scoutsjaar.

Een stevige linker

Serval, Penseelaapje, Patrijs en Schroefhoorngeit

Dag lieve jonggivertjes!

Ondertussen zijn we goed gestart en zijn we helemaal klaar om het jaar goed verder te zetten. In december hebben jullie ook examens dus doen we enkele avondvergaderingen zodat jullie bij ons kunnen komen ontspannen ͦ . Deze avondvergaderingen zullen altijd starten aan ons eigen lokaal in de Gebroeders de Wachterstraat. Wij hebben er alvast heel veel zin in!!

zondag 7 november: 9u30 tot 12u30

Hopelijk hebben jullie veel honger want vandaag staan we achter de potten! We gaan hakken, blazen, braden, koken... Het is dus aan jullie om de masterchef in jullie wakker te laten worden ͦ. Je mag je verwachten aan een kookvergadering zoals je er nog nooit één gedaan hebt! Je neemt voor deze vergadering € 2, een snijplankje en snij- mesje mee.

zondag 14 november: 9u30 tot 12u30

We spelen een spel vandaag! Het zal ook niet zomaar een spel zijn; we spelen vandaag namelijk met heeeeeeel de scouts samen. Zie zeker dat je allemaal komt vandaag zodat de jonggivers goed vertegenwoordigd zijn

zondag 21 november: 9u30 tot 12u30

We trekken ten strijden vandaag! We gaan naar verre oorden om elkaar daar uit te dagen tot verschillende challenges. Jullie zullen elkaar moeten zien te verslaan met klakkebuizen. Neem vandaag dus zeker je fiets, klakkebuis, veiligheidsbril, pijltjes en extra tijdschriften mee. Rol zeker ook al vele pijltjes thuis; hoe meer pijltjes, hoe meer speelplezier!

zondag 28 november: 9u30 tot 12u30

Deze vergadering strijden jullie tegen ons, de leiding. Wij hebben een hele lijst aan uitdagingen voor jullie voorzien die jullie tot een goed einde moeten brengen. Als jullie er in slagen om de één-tegen-allen van ons te winnen dan krijgen jullie een tegenprestatie van de leiding op kamp. Zie dus maar dat je met zoveel mogelijk strijdkrachten aanwezig bent!

zondag 5 december: 9u30 tot 12u30

* Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan hij brengt ons Sint-Nikolaas, ik zie hem al staan hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer hoe waaien de wimpels al heen en al weer *
Vandaag komt onze kindervriend Sint-Niklaas! Hopelijk zijn jullie allemaal enorm braaf geweest het afgelopen jaar zodat er niemand mee moet in de zak van roetpiet. We zullen de goede man vandaag in vol ornaat ontvangen!

zaterdag 11 december: 19u30 tot 22u

Ondertussen zijn jullie aan de examens begonnen en dat vraagt voor een avondje ontspanning! We kruipen vanavond dicht tegen elkaar aan onder een dekentje terwijl we samen naar een film kijken Neem dus zeker je favoriete films mee. Daarnaast kan je ook een versnapering en drankje meenemen om te delen met je medejonggivers.

zaterdag 18 december: 18u - 21u30

De feestdagen komen eraan en dit kan natuurlijk niet zomaar voorbijgaan zonder een groots jonggiverfeestdagenavond! Kom vanavond zeker met een lege maag, want wij voorzien een heerlijk feestdiner! Wat is een feest ook zonder pakjes? We nemen allemaal een cadeautje van max. € 5 mee en € 3 voor het etentje.
Om er zeker van te zijn dat we voldoende eten voorzien, vragen we ook om een seintje van aanwezigheid of afwezigheid te geven ten laatste op 11 december.

zondag 26 december: geen vergadering

De examens zijn gedaan, de vakantie is begonnen, de feestdagen liggen in het verschiet. Even tijd voor een pauze dus zodat jullie geen enkel familiefeest hoeven te missen. Vandaag is het dus geen vergadering, maar we zien elkaar weer snel volgend jaar!

Een stevige linker

Serval, Patrijs, Schroefhoorngeit en Penseelaapje