scouts Valaar 54

De leukste scouts van Wilrijk!

Voorwoordje september 2021

Dag ouders, vrienden, sympathisanten van de scouts

Onze laatste maand van het scoutsjaar 2020-2021 wordt ingezet. Er is veel gebeurd dit jaar en er staat nog veel te gebeuren volgend jaar. De maand september heeft zoals elk jaar weer veel te bieden en is een belangrijke maand voor onze tweedejaars leden.

Op zaterdag 18 september vindt onze jaarlijkse overgang plaats. Hier zullen uw kinderen een jaartje opschuiven van eerstejaars kapoen, welp,... naar een tweedejaars. De tweedejaars zullen naar een hogere tak gaan, maar om te mogen overgaan moet je deelgenomen hebben aan de enige echte overgang! ;)

Het zal een amusante dag worden met veel plezier, nieuwe leiding, nieuwe leden en lekkere frietjes van de vriendenkring. De dag zal starten met een groot groepsspel, want eindelijk laat corona het toe om nog eens iets samen doen met zijn allen. Ook de eerstejaars vragen we om te komen. Zo kunnen zij gedag zeggen aan hun tweedejaars en de overgangers van hun groep welkom heten. Ben je benieuwd naar wie jou nieuwe leiding wordt, dan zou je ZEKER moeten afkomen!

Met covid-19 nog op de loer (minder weliswaar) willen we het als scouts nog voorzichtig aanpakken en telkens zo weinig mogelijk mensen tegelijk op de scouts te laten komen. De dag zal als volgt lopen:

9h30-12h30: Groepsspel met alle leden.

12h30: De Jonggivers, givers en jins verzoeken we om even terug naar huis te gaan.

Kapoenen, welpen en pioniers gaan over en de ouders, vriendjes,grootouders...zijn om hun kinderen aan te moedigen.

15h30-16h: Kapoenen, welpen en pioniers + ouders,...verzoeken we om richting huis te vertrekken

15h30: Jonggivers, givers en jins worden terug op de scouts verwacht. Ouders,... zijn welkom voor aanmoediging.

Om zelf een idee te krijgen hoeveel man er aanwezig zal zijn starten we vanaf maandag 29/08 met inschrijvingen voor de aanwezigheden tijdens de overgang. Dit zal nog verder via mail worden gecommuniceerd.

De overgang zal plaats vinden aan de Gebroeders de Wachtersstraat 24, Wilrijk 2610.

Onze geweldige, enthousiaste vriendenkring zal de overgang weer voorzien met lekkere frietjes (en eventueel andere snackjes) en drankjes aan een maatschappelijke prijs.

Op deze manier hopen we er een top overgang van te maken met veel blije kindjes en trotse ouders.

Mochten er verder nog vragen zijn, dan mag u ons altijd aanspreken of mailen naar

groepsleiding@scoutsvalaar.be

een stevige linker Siemen, Anaïs en Hanne